Att ta sig tid

Att hitta ork och tid är fan inte lätt. Varje dag denna vecka har jag hittat någon form av ursäkt. Vad fan är felet? Kan jag inte bara bli sugen?

Att komma till gymmet

Ja, om jag tar mig upp klockan sex imorgon hinner jag till bodypumpen kl 0645. Annars kommer jag inte komma igång förrän söndag. Dumt att skjuta upp det. Men när är det bäst att lägga träningen för att få maximal effekt? Eller handlar det mer om att bara komma iväg?

Jag vill ju ha energi att ta ut mig, jag förstår att det är jobbigt, ska vara jobbigt att träna men ibland efter en dag på jobbet är jag bara inte i sinnestämning. Då jag verkligen inte orkar. Alls. Jag vill bara sova.

Finns det något bra eneritillskott innan träningen som inte förstör viktnedgången?

Att få äta

Äta bör man, annars dör man. Jag har svårt att förstå mig på hur man räknar ut hur mycket energi jag behöver få i mig per dag. Fakta är för att nå önskad viktnedgång måste man äta mindre än vad man förbrukar. Hur gör man det, vad äter man istället för fett. Och vad bör man inte ta bort ur kosten?

Min grund kommer se ut så här

Skinka
kalkon
kyckling
färs
nötkött
alla grönsaker
alla frukter
osaltade cashewnötter
orostade jordnötter
keso
kesella
qouinoa
bulgur
witamin water
bönor
groddar
rotfrukter
yoghurt
minimjölk
kokosnöt
exotiska frukter
bacon
ägg
vatten
mörk choklad minst 70%
fisk i alla slag
räkor
kräftstjärtar
fetaost
mozarella
spenat
vinigrett
pesto
vitlök
sötpotatis
fil
alla färska örter
citron
chili
bär
fiberhavregryn
halloumi
avokado


Frågan är ju eftersom jag är lätt laktos intollerant så tänker jag mig mindre mejeriprodukter. ingen pasta, ris osv. Inget bröd. så färskt och fräscht som möjligt.

Men ska man välja light produkter, eller välja LCHF metoden. Vad är bäst? Bör man ha några tillskott. Och hur håller man sig från att bli hungrig?

Jag tänkte frukost, lunch och middag. Samt två mellanmål och ett mindre mellan mål innan träning eftersom jag inte hinner äta middag innan träningen eftersom jag måste dit direkt efter jobbet för att hinna!

Är det för mycket med 6 mål per dag, och hur bör man lägga upp energi intaget?


Mål och träningsupplägg våren 2009

Under sex månader är mitt mål att gå ner 10 kilo, må bra och se bra ut. Jag vill få bort ringen runt magen och lyfta rumpa, ha stark rygg och snygga armar.


Efter två månader den 15 mars väger jag in mig (håller tummarna) på 62 kg. Jag kommer ha gått ner fem kg efter 5ggr i veckan med träning. Träningen kommer vara fördelad på 3 cardio pass dvs, Spinning, promenad band el. ute, Arobicspass eller dans.
2 st valfria pass tex, yoga, bodypump, cardio, core el gym.

Den 15 maj kommer jag ha gått ner ytterligare 3 kg och fastnat lite på vågen, för jag bygger även muskler och ersätter fettvikt med muskelvikt. Jag tränar nu utöver de övriga fem passen långa promenader tex. morgonpromenader eller till och från jobbet. Jag försöker hitta andra alternativa träningsätt såsom, simmning, klättring osv.

Den 30 juni har jag gått ner 10 kg totalt. Jag tränar nu regelbundet som en del av min vardag och mår fantastiskt. Sen den 15 juni har jag kört strikt deff för att få bort det sista för att nå 57 kg.


Att får tummen ur röven

Att få tummen ur röven kommer handla om mig som gottegris och otränad som ska försöka få tummen ur röven och få den där kroppen jag alltid velat ha. Motion, träning, hälsa, kost. U name it. Jag ska göra så gott jag kan, lära mig så mycket som möjligt och förmedla i allra möjligaste mån. Jag hoppas kunna ta dig på en resa där jag verkligen börjar som gröngöling till något mer vältränat och några erfarenheter rikare.


Min träningsbakgrund är ganska dålig, jag spelade fotboll på skoj mest tills jag fyllt 13 och sen hatat allt ifrån skolgympa till promenad till hundarna. När jag en dag vaknade upp i mitten på högstadiet och såg ut som en fläskotlett efter ett kilo godis, noll motion, och ett helt sommarlov senare så fick det vara nog. Jag bad min morbror som är väldigt duktig på kost och träning till hjälp och han gav mig tips och ideér och någonstans hittade jag motivation.

Med en kopp kaffe varje morgon 90 min promenad hälsofrukost 60 min cyckel till och från jobb samt hälsomat och minimalt med onyttigheter senare såg jag nog ut mer som en normaltonåring igen.


Men sen kom gymnasiet, jag flyttade hemifrån och började jobba på en skräpmatskjedja. Allt efter det är tappra men ej motiverade försök till viktnedgång, bantning allt förutom hårtslit som gör att jag väger in mig på 67 kg och 166  cm lång.

Så nu ska jag försöka hålla glöden uppe, kämpa och vad ska göra denna gång annorlunda?


Det är möjligheten att förverkliga en dröm, som gör livet spännande!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0